אי ספיגת ויטמין B12

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/09/2015 | 19:22 | מאת: רום

עקב אי ספיגת ויטמין B12 נשלחתי לחיפושים אחר מקור הבעיה. כדלהלן... 1. התרופה לסכרת (מסוג מטפורמין) גורמת לאי ספיגתו. 2. בדיקת נשיפה לגילוי חיידק הליקוביטר 3. בדיקה לצליאק. הרופאים לא הסתפקו בסיבה של המטפורמין ושלחו אותי לבדיקת נשיפה, וכן לבדיקת דם לצליאק. התשובה לתבחין הנשיפה יצאה חיובית ביותר, ואני לקבל כעת טיפול מאסיבי, ומקוה שבחסדי שמים יהיה לתועלת. שאלותי: 1. האם עדין יש צורך בבדיקת הצליאק? 2. האם יש צורך הגיוני לבצע בי בדיקה רקטלית (שיש לי חשש גדול מביצועה) או שאפשר לוותר עליה?

שלום לך. תקוותי שהממצא אכן קשור ושהספיגה תשתפר לאחר הטיפול בחיידק שבקיבה. בדיקה לצליאק היא בדיקת דם פשוטה. מאחר שהאפשרות עלתה, אם כי לא מאוד סבירה, עשי אתה להסיר ספק. אין צורך בבדיקה רקטלית בהקשר הזה. יתכן שנתבקשת לעשותה מסיבה אחרת?..

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה