צליאק וספיגת פחמימות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/08/2015 | 20:00 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 14 יש לה סוכרת סוג 1 וצליאק כ-4 שנים. היא שומרת תזונה ללא גלוטן ורמות האנזים למדד גלוטן נמוכות ונמצאות בנורמה, כלומר, היא נקייה מגלוטן לפחות 3 שנים. האם ספיגת הפחמימות שלה יכולה להיות עדיין נמוכה מבן אדם רגיל, למרות שהיא נקייה מגלוטן ? האם המעי שלה נשאר "פגוע" ולא סופג במלואו, למרות אי נוכחות גלוטן ? אני שואלת, כי היא מזרימה אינסולין לפי ספירת פחמימות ואנו מפחיתים את ספירת הפחמימות ממה שרשום על האריזות או מהטבלאות וזה עפ"י ניסוי וטעיה שהוביל אותנו לכך. תודה.

שלום לאחר 3 שנים של שמירה על תזונה ללא גלוטן ספיגת פחמימות תקינה כמו לבן אדם רגיל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה