בדיקה גנטית לצליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/07/2015 | 14:08 | מאת: נירה

שלום, רציתי לדעת באיזה מקרים הבדיקה הגנטית מחליפה את הביופסיה לגילוי צליאק. תודה רבה על תשובתכם

בדיקה גנטית לא מחליפה ביופסיה. בדיקה גנטית נעשית כשיש ספק באשר לאבחנה. בדיקה שלילית שוללת צליאק. בדיקה חיובית לא מחייבת כי מדובר בצליאק (יכול להיות גם באנשים בריאים) התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

27/07/2015 | 09:53 | מאת: נירה

תודה על התשובה המהירה. לפי מה שקראתי ניתן לאבחן צליאק על סמך בדיקה גנטית חיובית, אם הערכים בבדיקות הדם הן חד משמעיות (גבוהות משמעותית מהרגיל) . האם במקרה כזה לא מוכרחים לעבור את הביופסיה? שוב תודה רבה

13/08/2015 | 10:08 | מאת: נירה

אם יש לי קירבה ראשונה לחולה צליאק האם כדאי לי לעבור את הבדיקה הגנטית? קראתי על בדיקה גנטית צליאקס . כתבת שבדיקה שלילית שוללת צליאק..אם אעבור אותה ואקבל תשובה שלילית זה אומר שלא אצטרך להיבדק שוב בהמשך, נכון? תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה