לנטון במשך 10 שנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/06/2015 | 19:25 | מאת: דניאל

שלום. אני בן 52 ונוטל לנטון 30 מ"ג מזה כ 10 שנים בשל GERD אטיפי שהתבטא בשיעול כרוני, לרינגיטיס קשה. מעולם לא נצפתה אזופגיטיס בגסטרוסקופיות שבוצעו בהתחלה. מזה שנים המצב טוב, כמעט ללא תסמינים אך אין שום דרך "להגמל" מהלנטון (נסיונות רבים כשלו). רציתי לשאול באם יש מידע מעודכן לגבי הסיכון (אם בכלל) לסרטן הקיבה בנטילה ארוכת שנים. האם הסיכון הלא נמוך לפוליפים פונדליים הוא משמעותי? האם כדאי לשלול שוב HP (בעבר שלילי) בשל הסיכון לגסטריטיס אטרופית? לסיכום – האם כדאי להשקיע מאמץ בגמילה בכל זאת. תודה מראש על המידע.

רצוי לפנות לייעוץ מסודר על מנת לעמוד על הדקויות השונות. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה