תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/06/2015 | 18:15 | מאת: ירון

שלום אלו תוצאות תפקודיהכבד האחרונות שלי. אציין שאני סובל מכבד שומני (US מראה על כבד שומני) ALK.PHOSPHAT. 74.00 U/L ( 30.00- 140.00) ALT(GPT) 82.00 U/L ( 5.00- 45.00) AST(GOT) 43.00 U/L ( 5.00- 40.00) BILIRUBIN TOTAL 0.90 MG/DL ( 0.30- 1.20) GGT(GAMMA GT) 88.00 IU/L ( 9.00- 55.00) האם התוצאות הללו מתאימות לכבד שומני (בחלק מהפרמטרים יש עליה ובחלק תקין) או שיכול להיות שיש משהו אחר? תודה

על מנת לעמוד על טיבן של ההפרעות בתפקודי הכבד יש להתרשם מהדינמיקה (השינויים לאורך הזמן) במספר בדיקות. קיימות סיבות רבות להפרעות מעין אלו - יש לשלול גורמים נוספים כמו מחלות ויראליות, תרופות כמו גם גורמים אחרים. יש לפנות לרופא המשפחה / מרפאת כבד באופן מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה