MRI של הלבלב ו-walled off necrosis

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/06/2015 | 08:36 | מאת: יפעת

שלום, אבי עשה בדיקת MRI לאחר דלקת בלבלב כתוצאה מאבנים בכיס המרה. בקשר ללבלב, אלה התוצאות: הלבלב תקין ללא הרחבה של MPD. תהליך הטרוגני מוגבל הטב בממדים 3.3*5.5 ס"מ קידמי לראש הלבלב. בעל סיגנל הטרוגני גבוה ב-T2 וגבוה בT1. לסיכום: קולקציה הטרוגנית קדמית לראש הלבלב. יכולה להתאים ל- walled off necrosis . אי אפשר לשלול זיהום ב-SUPERIMPOSE. שאלותי הן: למה רשום שהלבלב תקין, ולאחר מכן ממצאים הטרוגנים המתאימים ל-walled off necrosis , שהינו מצב לא טוב כלל? האם יש צורך בבדיקות נוספות, ואם כן, מהן? תודה רבה

מומלץ לפנות להערכה מסודרת על מנת לתהות על טיבו של התהליך המתואר. באופן עקרוני בלבד !!! ומבלי יכולת אובייקטיבית להתחייב (מבלי להכיר את הקליניקה, המטופל וממצאי המעבדה וההדמייה)ייתכן ומדובר בקולקציה (הצטברות נוזלית שהתארגנה) לאחר דלקת בלבלב. התהליך הנ"ל דורש התייחסות מסודרת במסגרת מרפאת גסטרו. נא לפנות לייעוץ מסודר. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה