מרוקן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/05/2015 | 11:29 | מאת: בנדי

אני בן 71. ביום חמישי הקרוב אני מוזמן לבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית. לצורך זה עלי להשתמש בחומר "מרוקן" 6 שעות לפני הבדיקה. אני סובל מאסכמיה, עברתי צנתור ואי אפשר להכניס סטנט - זה מסוכן מדי. כמו כן יש לי בעיה בכליות או בערמונית ואני מטופל בדואודרט. איבדתי פעם את ההכרה בלילה ובבית החולים לא מצאו את הבעיה. בעלון המצורף ל"מרוקן" כתוב שהוא עלול לגרום לקצב לב לא תקין בגלל התייבשות ושינוי במאזן המלחים בדם. עלול להוביל לפרכוסים ומוות.מה עלי לעשות? בתודה על תשובתכם.

12/05/2015 | 20:49 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, ממליץ לך להתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר את מחלות הרקע שלך היטב ,בנוסף יש לבצע בדיקות דם כולל תפקודי כליות וביוכימיה על מנת להחליט.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה