בדיקות לכיב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/04/2015 | 19:50 | מאת: הסובל

1.מתי שולחים לבדיקת הליקובטור בנשיפה ומתי בצואה(אנטיגן)?מה ההבדל בניהם מבחינת הדיוק של התוצאות? 2.לגבי צילום בריום של מערכת העיכול העליונה-האם החומר בריום מזיק? 3.האם זה נכון שצריך להפסיק לפני כן מוצרי חלב לפני?כמה זמן? 4.מותר לשתות מים לפני הבדיקה או צריך צום מוחלט? 5.רשום גם באתר של מכבי ש"אם ידועה רגישות לשוקולד, פרי הדר או פרי יער יש ליידע על כך את הרופא לפני שתיית תמיסת הבריום מאחר שחומרי הטעם המוספים עלולים להכיל רכיבים דומים."-אין לי אלרגגיה לדברים האלו אבל שוקלד ופירות הדר מחמירים לי את הצרבת-צריך ליידע את הרופא? אני יודע שבד"כ נהוג לאבחן כיב בגסטרוסקוםיה

03/05/2015 | 13:09 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

ניתן לאבחן חיידק בבדיקת נשיפה,אנטיגן בצואה , ביופסיה בגסטרוסקופיה או בבדיקות דם. צילום בריום לא מזיק. יש להימנע ממוצרי חלב בהתאם להנחיות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה