הליקובקטור פילורי ודלקת התוספתן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/04/2015 | 09:33 | מאת: עמיר

שלום. אני בן 32, בריא בד"כ. 1. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת נשיפה עם התוצאה: H.pylori(UBT-C13) 92.31 (positive) (לא מצויין טווח נורמה). לאחר התחלת הטיפול המשולש (אומפרזול 20mg, מוקסיפן 1000mg, קארין 500mg כולם פעמיים ביום) במשך יום, עברתי ניתוח לכריתת התוספתן במצב של peri-appendiceal abscess. בגלל הניתוח, בשלב כלשהו הפסקתי את האנטיביוטיקות לטובת אנטיביוטיקה אחרת, Metronidazole דרך הוריד ואח"כ התחלתי מחדש את הטיפול המשולש אך במקום המוקסיפן הועברתי ל-Augmentin 850mg כדי שיכסה גם סיבוך אפשרי מהניתוח. כרגע אני בערך באמצע של עשרת ימי הטיפול, והשאלה שלי היא: האם להמשיך את הטיפול המשולש עם Augmentin או לעבור למוקסיפן? 2. האם לאחר עשרת ימי הטיפול המשולש צריך להמשיך עם האומפרזול לחודש נוסף? 3. במסגרת בירור של מעי רגיז (ממש לא משהו רציני) ביצעתי משהו בין סיגמואידוסקופיה לקולונוסקופיה לפני בערך 13 שנים והיה תקין. האם בעקבות דלקת התוספתן כדאי שאבצע קולונוסקופיה? תודה רבה!

18/04/2015 | 12:03 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , תמשיך בטיפול לפי התכנית ללא שינוי.אומפרדקס תוכל להמשיך לעוד 2-4 שבועות. -אין מקום לחזור על קולונוסקופיה - יש לבצע בהמשך בדיקת נשיפה להוכיח הכחדה של החיידק

18/04/2015 | 15:47 | מאת: עמיר

-לגבי האומפרדקס לעוד 2-4 שבועות, האם זה עשוי לעזור למגר את החיידק או שזה רק עבור הקלת תסמינים? -כפי שציינתי, מה שעשיתי לפני 13 שנה לא היה קולונוסקופיה מלאה לחלוטין עד סוף המעי. האם בכ"ז אין מקום לעשות? שוב, תודה ענקית!

20/04/2015 | 06:53 | מאת: מישהי

שלום, מצאו אצלי הליקובקטר פילורי בצורה חזקה (לא יודעת את הערך) ודלקת קלה בתריסריון בגסטרוסקופיה. הפסקתי טיפול אנטיביוטי מרובע ומשולש בגלל תופעות לוואי. החלטתי לנסות ללכת על טיפול אלטרנטיבי ונטורופת של קופת החולים שלי נתן לי פרוביוטיקה מסוג ביו פימייל שראיתי אח"כ באינטרנט שמשמשת בעיקר לטיפול בדלקות בנרתיק - מה שאין לי. דיאטנית של קופת החולים נתנה לי לפני כן פרוביוטיקה מסוג אסידופילוס 40+ מתקדמת שלקחתי זמן קצר בלבד. שאלתי היא - האם ביו פימייל מתאימה גם לטיפול בבעיה של הליקובקטר, והאם היא עדיפה על אסידופילוס 40+ מתקדמת? ובכלל האם אין סכנה בנטילת פרוביוטיקה במשך כמה חודשים והחדרת מיליוני חיידקים (גם אם "טובים") לגוף בצורה מלאכותית? תודה מראש, מישהי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה