סמן Ca-125 כממצא בתחום הגסטרולוגיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/02/2015 | 01:15 | מאת: נירה

סמן Ca-125 כמדד לגילוי ממאירות. אני בת 65. יש בידי תוצאות בדיקת סמן ממאירות Ca-125 עם ערך 43.41. הבדיקה הוזמנה ע"י רופאת נשים לברור ציסטה בשחלות. הגניקולוגית טוענת כי מצב הציסטה לא תואם לערך הגבוה שהתקבל בבדיקה ולכן היא הציעה לי לברר האם יתכן ותוצאה גבוהה זו נובעת מבעיה בחלל הבטן או במערכת העיכול. חשוב לציין, כי אני סובלת משלשולים תכופים עוד מתקופת ילדותי וכל מגוון הבדיקות שבוצעו במהלך השנים, לא חשפו את הגורם לשלשול. האם יש מקום לברור גסטרולוגי בעקבות ממצא זה? האם תוצאת 43.41 של בדיקת דם של הסמן Ca-125 שהוא גבוה מהנורמל – יכול להעיד על ממצא כלשהוא במערכת העיכול או בחלל הבטן בכלל? תודה על ההתייחסות, נירה

מדובר בסמן לא ספציפי: עולה בממאירויות גניקולוגיות שונות, סרטן שד, ריאות , גידולים גסטרואינטסטינלים. מכיון שהועלה החשד על ידי הגניקולוגית אז יש צורך בהשלמת הבירור הן לשלילת בעיה גסטרואינטסטנלית והן לשלילת האופציות האחרות. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה