כאבים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/02/2015 | 11:52 | מאת: לירי

שלום, אני אישה בריאה בת 42 במשקל תקין (52 קילו עם גובה 163). עד לשנה אחרונה מעולם לא התעסקתי במה וכמה אני אוכלת לא נלחמתי בבעיות משקל. בעבר סבלתי מחיידק הליקובקטור שטופל ומאז לא חזר (נבדקתי שוב לפני חודשיים). אחת לכמה חודשים ללא סימנים מוקדמים אני נתקפת בכאבי בטן איומים ברום הבטן כשעה לאחר אוכל. כאבים שהולכים ומתחזקים כאילו מישהו נועץ סכין בקיבתי, כאב שלא מרפה ומתחזק במידה ואני מנסה לשבת או לשכב (הכאבים החזקים גורמים לי לחולשה ולתחושה שלפני עלפון) מייד אח"כ מגיעות הקאות איומות, בערך שלוש שעם כל הקאה הכאב מתחזק. רק כשהקיבה מתרוקנת לחלוטין הכאב הולך ופוחת ובערך במשך שעתיים אח"כ אני סובלת ממיחושים בבטן שנעלמים לחלוטין רק למוחורת. אין ביכולתי במצב זה לקחת שום כדור להרגעה או כדור סותר חומצה (בגלל הקאות)ולכן הכאב חולף באיטיות מעצמו. לאחר מצב כזה אני מאוד משתדלת להקטין ארוחות ולשים לב לאכול מאכלים לא חומציים אבל בכל "חריגה" אני נתקפת פחד שאקבל התקף נוסף כזה. האם עלי ליטול כדורים נוגדי חומציות באופן קבוע כפי שהמליץ רופא המשפחה כדי להגן על הקיבה ולמנוע התקפים בעתיד? האם אין סיכון בנטילת תרופה כזו (לוסק, אמופרדקס) על בסיס יומי לאורך זמן רב? האם ברגע שאפסיק לקחת את הכדור אני עלולה לחזור ולקבל תופעות דומות? לדעתו של הרופא אין צורך בבדיקות נוספות מלבד בדיקות דם שיצאו תקינות. האם עלי להתעקש על בדיקות נוספות או שהמצב המתואר פה שכיח ועלי פשוט להקפיד על תזונה תקינה ונטילת תרופה? סליחה על אורך השאלה ותודה מראש לירי

את התרופות את יכולה ליטול. בסך הכל תרופות בטוחות לדעתי עליך להגיע לגסטרואנטרולוג בהקדם. ככל הנראה יש צורך בביצוע גסטרוסקופיה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה