צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/02/2015 | 07:49 | מאת: יפית

שלום גילינו לבתי לפני 7 חודשים ציליאק. (היום היא בת 3 היתה בת שנתיים וחצי שגילינו) ערכים היו : immunoglobulin a הטווח בין 21-140 היה לה 191 tanglutaminaseגבולות , 0-6.9 היה לה מעל 100 עכשיו לאחר דיאטה 7 חודשים מאז שגילינו... immunogloblin כרגע 118. (בטווח אבל גבוה) והערך השני transglutaminsase IGA עכשיו 56. שאלתי הערך השני (56) שירד אמנם אך גבוה עדיין זה עניין של זמן..?7 חודשים לא מספיק? הגוף עדיין לא הבריא סופית ? אני לא נותנת לה דברים של "עלול להכיל גלוטן" לא עשוי להכין גלוטן או מכיל כמויות מזעריות וכיוצא בזה. אשמח לתשובה.

לעיתים דרוש זמן עד שהנוגדנים חוזרים לתווך תקין. חשוב לוודא כי הדיאטה אכן ללא גלוטן. חשובה גם התגובה הקלינית, בדיקות מעבדה אחרות. מומלץ לשוב לגסטרואנטרולוג ילדים התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה