מתלבטת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/02/2015 | 10:23 | מאת: אחת

בת 30 בריאה ללא היסטוריה משפחתית של סרטן. בחצי שנה האחרונה יש לי יציאה כל בוקר( בעבר זזה היה משתנה ולא קבוע בבוקר) כאשר הצואה ברוב הפעמים היא כמו מס' 5 בסולם בריסטול. (אין שילשולים). בנוסף ב3 חודשים האחרונים יש תחושת לחץ/כאב בפי הטבעת. נבדקתי מס פעמים על ידי פרוקטולוגים וקבעו שאין פיסורה או טחורים. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה מלבד טחורים מעט גדושים. האם יש צורך בביצוע קולנסקופיה למרות שאין כאבי בטן אין ירידה במשקל ואין דימום ?

שינוי בהרגלי יציאות מהווה אינדיקציה לבירור אנדוסקופי (קולונוסקופיה). מומלץ בדיקת גסטרואנטרולוג באופן מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה