Clostridium

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/01/2015 | 21:49 | מאת: יובל

ערב טוב השאלות דלהלן ברמת התיאוריה והידע הכללי, ולא בתור ייעוץ פרטני שמצריך להכיר את החולה. מה משך הטיפול המקובל בונקומיצין דרך הפה במקרה של Clostridium שאובחן בבדיקת צואה (עקב שלושולים מרובים) מדובר על חולה שקיבל את זה במסגרת אשפוז לאחר שימוש ממושך בסוגי אנטיביוטיקה שונים או כתוצאה מהדבקה באשפוז. בתחילה טופל ב 500 מ"ג 4 פעמים ביום, וכיום מקבל 125 מ"ג 4 פעמים ביום. מדובר כבר על כמה חודשים של טיפול, כאשר כבר מספר שבועות טובים שאינו משלשל כלל. האם יש הצדקה להמשך הטיפול? האם יש תופעות לוואי לטיפול ארוך בונקומיצין? מלבד הקליניקה של שלשולים וכו', איך ניתן לזהות בוודאות אם עדיין יש את החיידק? בדיקת צואה חד פעמית שלילית זה מספיק? יש הנחיות ברורות בנושא? ובמידה והתשובה תהיה שלילית האם אפשר עקרונית להפסיק את הטיפול בבת אחת? תודה רבה

למרות ההערה בפתיחת פנייתך מומלץ לפנות לייעוץ מסודר. אופי ומשך הטיפול נקבעים על בסיס מספר פרמטרים ביניהם התמונה הקלינית הכוללת, מספר מחזורי הטיפול אותם קיבל בעבר, חומרת ההתבטאות של הזיהום בקלוסטרידיום וכו' התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה