גלוטן וסויה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/11/2014 | 12:21 | מאת: איל

שלום רב, לפני כחודש קיבלתי תשובה סופית מהביופסיה שיש השטחה של הרירית של המעי ודלקת, זאת לאחר שערכי הטרנסגלוטמינז בבדיקת הדם גם יצאו די גבוהים. מאז אינני אוכל גלוטן אך סובל עדיין מהתסמינים. היום בבוקר הכנתי לי מאכל שהכיל כמות גדולה של סויה-שמנת סויה, קצת חלב סויה ושבבי סויה וישר רצתי לשירותים. האם ייתכן שאני רגיש לשניהם? האם הנוגדן טרנסגלוטמינז הוא גם לסויה ויכול להיות שאני בכלל לא עם צליאק אלא רגיש לסויה? אודה מאוד על תשובה מהירה- אני מיואש:-(

שלום אין ספק שמדובר בצליאק אין קשר לסויה פשוט צריך זמן של 4-6 חודשים עם תזונה ללא גלוטן עד שמגיע שיפור

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה