אלה על רפלוקס אזופגיטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/09/2014 | 18:11 | מאת: טלי

לפני שנה אובחן אצלי רפלוקס אזופגיטיס בגסטרוסקופיה. אני בת 40 בריאה לא מעשנת אבל בעלת משקל עודף של כ-6 קג.אני נוטלת נקסיום 20 מג בהמלצת הרופא.כמו כן הרופא אמר לי לרדת במשקל ואז לדבריו הרפלוקס יתרפא מעצמו. אני בתהליך של הרזייה אבל כבר עברה שנה , כשאני לא נוטלת את התרופה הסימפטומים חוזרים. האם זה לא יעבור אף פעם וישאר כרוני? כמה זמן מותר לקחת נקסיום? תודה

בפנייתך חסרים מספר פרטים - חומרת האזופגיטיס שנצפתה, האם נלקחה דגימת רקמה (ביופסיה), סיפור משפחתי וכו. לעיתים חוזרים על גסטרוסקופיה כתלות בנ"ל. מומלץ לפנות לייעוץ מסודר. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה