גסטרוסטומיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/09/2014 | 01:20 | מאת: יאיר

שלום חולה דמנטי סיעודי עם נטיה לאספירציות, היה אוכל עם מזרק לפה עד לאחרונה. לפני מספר שבועות באמצע הלילה עשה אספירציה או הקיא ושאף כמות גדולה של תוכן קיבה לריאות, והידרדר מאוד נשימתית, ובהמשך הידרדרו עוד מערכות והונשם למשך שבועיים. במסגרת האשפוז הוא אוכל דרך זונדה. ההבנה היא שהוא לא יוכל לחזור לאכול דרך הפה מחשש לאספירציות (יש כנראה נטיה). בתחילה הועלה רעיון לפג, ולאור הרושם שנוצר שגם עם זונדה הוא עושה אספירציות קטנות (אף שייתכן שזה נובע מהגבהה לא מספקת של ראש המיטה) ועדיין עם דלקת והפרשות רבות מהריאה, מדברים על לשקול התקנת פאדג' לתריסריון. מה בעצם ההבדל בין התקנת צינורית לקיבה לבין לתריסריון? מה הייתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? מבחינת הפרוצדורה היא דומה? שניהם בהרדמה מקומית? האם יש חסכים כלשהם כתוצאה מאכילה ישירות לתריסריון מבלי לעבור בקיבה? ומה קורה למערכת העיכול העליונה (פה-לוע-ושט-קיבה) כאשר בעצם היא לא בשימוש עקב האכלה ישירות לבטן? תודה רבה

הבדיקות מתבצעות תחת סדציה ("טשטוש"). בעקרון ככל שההזנה מתבצעת לחלק רחוק יותר (לדוג' מעי דק לעומת קיבה) הסיכון לאספירציות יורד. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה