פוליפים חוזרים ונשנים במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/05/2014 | 13:05 | מאת: ליטל

אני בת 56, בריאה בדרך כלל. בכל אחת משלוש בדיקות קולונוסקופיה שעשיתי בשלוש השנים האחרונות התגלו אחד או שני פוליפים בכל בדיקה, שהוצאו ונמצאו שפירים. בנוסף התפתח אצלי פעמיים בתקופה הזו אולקוס קטן בקיבה. האולקוס הראשון טופל על ידי סותר חומצה ונרפא כעבור זמן קצר, אך כעבור כשנה הוא התפרץ מחדש ונאמר לי שאיאלץ כנראה לקחת סותרי חומצה בקביעות. השאלה שלי היא האם שילוב שתי התופעות הללו מעיד על סיכון גבוה להתפתחות סרטן המעי הגס? חשוב לציין שככל הידוע לי לא התגלו בקרב בני משפחתי הקרובה מקרים של הסרטן הזה. האם כדי להעריך את הסיכון שלי רצוי שאעשה בדיקה גנטית ספציפית לסרטן המעי הגס? אמרו לי שיש בדיקה כזאת, אך איני מכירה את הפרטים. ושאלה אחרונה, באילו צעדים עלי לנקוט כדי להקטין את הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס? תודה מראש

שלום אין קשר בין מחלת כיב בקיבה וסרטן מעי גס פוליפים שפירים לא מגבירים סיכוי לחלות בסרטן מעי גס

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה