שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/03/2014 | 13:09 | מאת: אילנה

שבוע טוב! אני בת 41 , לפני שנה עברתי בדיקה קולונוסקופיה , עברתי אותה כבר פעמיים , פעם ראשונה לפני 6 שנים. אמי היתה חולה בסרטן מעי הגס, לכן אני במעקב צמוד. הבדיקה האחרונה, כמו גם הראשונה ,היתה תקינה. השבוע ,רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה , היום קבלתי תוצאה והיא חיובית. אני מאוד דואגת, מה זה יכול להיות... סרטן? מה אני חייבת לעשות עכשיו? הבדיקה שעברתי לפני שנה , כבר לא בתוקף? תודה מראש!

דם סמוי בצואה יכול להיות מכל מקום במערכת העיכול - מהפה (דימום מהחניכיים למשל) ועד פי הטבעת (דימום מטחורים למשל). אין הדבר מעיד על בעיה במעי הגס דווקא. לפעמים הבדיקה אף חיובית בטעות - ממשהו במזון. אז כדאי לחזור לרופא שיעריך את מצבך ותחליטו איזה בדיקות כדאי להמשיך ולעשות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה