מחלת כבד - המאנגיומה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/03/2014 | 11:45 | מאת: קרנית

שלום רב! אני סובלת מכאבים בצד ימין בטן עליונה , ובימים אלו עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה וכליות שהתקשרתי לרופא הוא אמר שהכל תקין אך כשראיתי בעצמי את התוצאות קצת דאגתי הדיאגנוזה היא : הכבד אינו מוגדל, הודגם אזור עדין אקוגני בקוטר 1 ס"מ, באונה ימנית היכול להתאים במראהו להמאנגיומה. כיס המרה תקין, ללא אבנים בתוכו. דרכי מרה בקוטר תקין. הטחול בגודל גבול עליון של נורמה אורכו 11.5 ס"מ ובמרקם תקינים. אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות. הלבלב במבנה וגודל תקינים. כליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. רציתי לבדוק בבקשה האם אכן עליי לדאוג ומה זה המאנגיומה לתשובתכם אודה בברכה אני המודאגת ):

12/03/2014 | 09:03 | מאת: ד"ר ויטלי ורז'ביצקי

בוקר טוב! באופן כללי: המנגיומה בכבד גוש שפור וברוב המקרים אסימפטומטי. במקרים ספציפיים יש להתייעץ עם רופא מטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה