מעי רגיש והריון חוץ רחמי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/02/2014 | 11:12 | מאת: שני

שלום, אני בחורה צעירה בת 29. אני סובלת שנים ממעי רגיש. לאחרונה אובחן אצלי הריון חוץ רחמי, לציין כי זהו ההריון הראשון שלי. מצאתי כתבה באינטרנט על מחקר שמקשר בין היריון חוץ רחמי לתסמונת המעי הרגיש וטוען כי אצל נשים הסובלות מהתסמונת עולה השכיחות בכ-30%. אני חייבת לציין כי בשבועות האחרונים סבלתי מהתקפים חריפים מכאבי של כאבי בטן שכבר שנים לא סבלתי כמותם (היו לי כאלה בתקפה שאובחן אצלי המעי לפני כ10 שנים אך כבר שנים לא סבלתי מהתקפים חריפים כאילו) הרופאים התקשו להפריד בין כאבים שנובעים מההריון החוץ רחמי וכאבים של המעי וגם לי היה קשה להבחין בניהם. אך ברור לי שהיה גם חלק גדול למעי כיון שאני סובלת מגזים, עצירויות וכו'. רציתי לדעת האם אתם מכירים מחקר שכזה והאם תופעות כאלה של כאבי בטן חריפים מאפיינים הריונות של בעלות התסמונת. כמו כן אשמח לשמוע המלצות שלכם. תודה מראש!

שלום לך יש אכן פרסום אחד כזה בספרות הרפואית, על קשר בין תסמונת מעי רגיש לבין הריון מחוץ לרחם, המציין שכיחות גבוהה יותר מבנורמה. ההמלצה היא להיות במעקב הריון אדוק יותר אצל נשים עם תסמונת המעי הרגיש - כדי לזהות הפרעה בהריון אם קיימת. בהצלחה! (המאמר Khashan AS, Quigley EM, McNamee R, McCarthy FP, Shanahan F, Kenny LC. Clin Gastroenterol Hepatol. 2012 Aug;10(8):902-9)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה