CT חזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/08/2013 | 14:30 | מאת: יונתן

שלום עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד. אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ? האם למשל הכבד מודגם ? (אני סובל מכבד שומני ומוגדל, ובמעקב ע"י US) במידה וכן, האם זה נותן אינדיקציה טובה לגבי מצב הכבד יותר מאשר ה US ? תודה

באופן עקרוני ב- CT חזה מודגמים איברים אשר שוכנים בבית החזה כדוגמת הלב, הושט, הצלעות וכו'. לרוב הסריקה כוללת גם את איזור המעבר חזה בטן ולעיתים מכילה מידע מוגבל לגבי חלקים מאיברים אלו כגון חלק מרקמת הכבד, החלק של הקיבה שסמוך למעבר ושט-קיבה וכו'. תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה