עזרה בהבנת הבדיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/08/2013 | 14:53 | מאת: גפ

אשמח אם תעזרו לי בהבנת הבדיקה עד שיגיע התור עם הרופאה בעוד 3 שבועות ... מה התוצאות אומרות ומה הצעד הבא הנהוג במקרה כזה..? תודה גדולה גלית הבדיקה בוצעה בתאריך 16/08/2013 100 סמ"ק של חומר ניגוד + חומר CC של הבטן והאגן עם הזרקת CT להלן ממצאי בדיקת 900 של מים), פרוטוקול אנטרוגרפיה CC מדולל ב LACTULOSE 35 של CC) PER.OS ניגוד סיבת הפניה : ברור אילאיטיס. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. מעבר בית החזה בטן – איוורור בסיסי הריאות תקין . כבד: תקין בגודלו ומרקמו הומוגני. אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיים. מצב לאחר כריתת כיס מרה בשיטה לפרוסקופית. טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני. לבלב: במבנה תקין. אדרנלים: ללא ממצא פתולוגי. כליות: בגודל תקין ללא הידרונפרוזיס או גושים, נפרוגרם תקין. רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה. הקיבה מלאה בתוכן נוזלי עם דסטנציה טובה ללא עיבוי דופן חריג. מעי הדק: לולאות מעי הדק פרוקסימלית ( ג'יג'ונום) נראות שמורות ללא עדות לעיבוי דופן, האדרה של רירית או סימני הפרעה חסימתית. לולאות מעי הדק הפרוקסימליות נראות שמורות ללא עדות לעיבוי דופן האדרה של הרירית או הפרעה חסימתית בהדגמה של אילאום הסופי הודגם עיבוי דופן קל והאדרה של הרירית לאורך כ 11- ס"מ, לא הודגמה תגובה מזנטריאלית פתולוגית או קשריות לימפה מוגדלות בסמוך למעי, לפי מראה הרנטגני הממצא יכול להתאים לאיאיטיס. לציין שהצקום אינו מעורב בתהליך. לא הודגמה הפרעה חסימתית. מעי הגס: עד כמה שניתן לדון דפנותיו תקינים, ללא תהליכים מוקדיים בתוכו. הדגמה תקינה של התוספתן. לא נצפתה תגובה מזנטריאלית פתולוגית או לימפאדנופטיה סביב המעיים. מבני האגן: כיס השתן תקין. אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים. אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן. אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות. מבנים גרמיים נראים שמורים. לא הודגמו סימני סקרו-אילאיטיס. התרשמות: עיבוי דופן קל והאדרה פתולוגית של הרירית בחלק הדיסטלי של האילאום, ממצ הנ"ל יכולים להתאים לאילאיטיס. לא הודגמו ממצאים פתולוגיים חריגים ביתר חלקי מערכת העיכול. מצב לאחר כריתת כיס מרה. תודה על הפניית הנבדק

חשד לדלקת של חלק סופי של מעי דק. אך יש אבחנה מבדלת. מומלץ קולונוסקופיה עם צנתור מעי דק סופי ונטילת ביופסיות תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

26/08/2013 | 22:29 | מאת: גפ

תודה רבה גלית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה