הפרעות בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/04/2009 | 23:30 | מאת: מ.פ.

ד.נ. אני סובל מתפקודי כבד מוגברים וכבד שומני מזה כשש שנים לאחרונה נתבקשתי לעבור בדיקות דם יותר ספיציפיות לשלילת מחלות כמו וילסון להלן התוצאות: SMOOTH MUSCELL AB שלילי PARIETAL CELL AB +1 MITOCONDRIAL AB שלילי COPPER URINE 24H 54MCG/24H COPPER URINE SAMPLE 4 MCG/DL ANTINUCLEAR AB שלילי IGA 180 MG/DL T. TRANSGLUTAMINASE 1AU/ML DEAM. GLIADIN. PEPT 5.5 IU ALBUMIN (BY EP) 63.41% GLOBULIN ALPHA 1 2.16% GLOBULIN ALPHA 2 10.36% GLOBULIN BETA 9.94% GLOBULIN GAMA 14.13% PROTEIN TOTAL 7.77% CERULOPLASMIN 17 MG/DL IRON 90 MCGR/DL TRANSFERRIN 244 MG/DL כימיה תקינה ALPHA FETOPROTEIN TM 5.03 NG/ML FERRITIN 66.8 NG/ML האם זה וילסון? ואם לא אז מה זה יכול להיות? תודה

02/04/2009 | 07:37 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

למ.פ שלום פי הנתונים אין לך מחלה ע"ש וילסון , אתה שואל מה זה? צירפת רשימה ארוכה לא צירפת תפקודי כבד: כמו ALT AST פ. אלקלית GGT ללא פירוט בUS האם בוצע ניקור כבד ?האם עברת לבירור וילסוןגם בדיקת רופא עיניים כך שתשובה שלי האם וילסון לפי המידע שסיפקת - לא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה