גסטרוסקופיה וקולנסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/01/2020 | 10:14 | מאת: רוני

שלום אני בחורה בת 34, הייתי אמורה לעשות היום בדיקה כפולה אך לא הצלחתי לשתות את החומר מוביפרפ, גרם לי כמעט להקיא בכל רגע, פשוט לא עובר בגרון, פיקולקס אני לא יכולה לקבל כי אבא שלי נפטר ממלחת כליות ויש לי סיכון. רציתי לשאול האם יש דרך אחרת לנקות את הקיבה? חוקן אולי? או שקראתי שיש טכנולוגיה חדשה שמציעים, במכון פרטי? האם באמת עובדת? ובנוסף רציתי לשאול לגבי רמת הקרינה של קולונוסקופיה וירטואלית, ורמת טיב הבדיקה? האם אפשר לגלות בה עוד ממצאים מלבד גידולים? כמו רגישויות, גסטריטיס, תת חומציות בקיבה? תודה רבה וסליחה על האורך.

חייבים לשתות חומר הכנה, ניתן לקחת עם החומר פרמין, תרופה נגד בחילות, או לתת את החומר דרך זונדה. קולונוסקופיה וירטואלית מצריכה הכנה במידה זהה לקולונוסקופיה רגילה, מיועד להערכת המעי הגס בלבד, בעיקר פוליפים (נגעים טרום ממאירים).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה