משמעות ממצא אולטרסאונד בטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/01/2020 | 10:13 | מאת: בת אל

שלום ד"ר, בת 27, בריאה בד"כ. 10 חודשים אחרי לידה טבעית, לא מניקה. ב14.1 עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה, בעקבות תלונות על רגישות למגע בצלע/בטן עליונה צד ימין (נשלל הליקובקטר). בתשובה שהגיעה רשום: "כליה שמאלית בגודל תקין, פרנכימה שמורה, חשד לאבן קטנה בגודל 5 מ"מ ללא הדרונפרוזיס". אציין כי הייתי בצום במשך 8 שעות לפני הבדיקה, אבל כשעתיים וחצי לפני שהיא בוצעה, לקחתי בטעות, כשהכנתי לתינוק שלי אוכל, ביס קטן מתפוח, ושכחתי לציין זאת בפני הטכנאי. האם יש אפשרות שזה הטה את הבדיקה ובגלל זה נמצא הממצא הזה? אם לא, אשמח לדעת מה זה אומר והאם צריך לעשות עם זה משהו? עוד אציין כי שאר הפרמטרים בבדיקה, תקינים. תודה ויום נעים.

לא, אוכל יכול לגרום לגזים, ואז או שרואים או לא רואים. באם לא צוינה מגבלה בראיה, ההערכה נחשבת לאמינה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה