ריפלוקס וכאב ביד שמאל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/12/2019 | 20:34 | מאת: אברהם

שלום דוקטור. ניגשתי עם כאבים בגרון צרידות ושורף לאף אוזן גרון. האם אפשר להסתמך על תוצאת אף אוזן גרון שיש לי ריפלוקס? בדק עם צינור דרך האף עד הגרון. לציין שיש לי בקע סערפתי קטן. יש לי לחץ ביד שמאל וכאב מתחת לשכם ביד שמאל בלבד. האם זה קשור לריפלוקס? כל טוב

12/12/2019 | 20:36 | מאת: אברהם

לציין אף שעברתי אקג ובדיקות דם וצילום רנטגן בחזה. והכל טוב. תודה.

לחץ ביד שמאל עם הקרנה לא קשור לרפלוקס ומצריך בירור לשלילת בעיה ממקור לבבי במקום ראשון. ניתן לבסס אבחנה של רפלוקס באמצעים נוספים כמו גסטרוסקופיה ומדידה מדוייקת של רמת החומציות בושט. רצוי לפנות לייעוץ מסודר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה