טיפול בהליקובקטור (ברקע CDT)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/12/2019 | 12:14 | מאת: מורן

שלום רב, אני בת 34. בעשור האחרון סבלתי מספר פעמים מחידק קמפילובקטור ומקלוסטרידיום דיפיציל (לאחר נטילת זינט וציפרוגיס). תסמיניו של הקלוסטרידיום תמיד מופיעים ימים בודדים מתחילת הטיפול האנטיביוטי. השבוע קיבלתי תשובה חיובית להילקובקטור פילורי. קיבלתי מרופא המשפחה טיפול שכלל פלאגיל, נקסיום ודוקסילין (עם הפלאגיל יש לי ניסיון- כטיפול בקלוסטרידיום). לאחר 3 פעמים בהן נטלתי את קוקטייל האנטיביוטיקות הזה התחילו שלשולים וחום. מאמינה שבגלל הדקסילין. מאוד חוששת להסתבך עם קלוסטרידיום כתוצאה מהטיפול הזה. הפסקתי הכל במקום. רופא המשפחה לא יודע איזה טיפול כדאי לתת לי (חושש שגם בטיפול שמשלב קארין,פלאגיל ומוקסיפן תהיה לי תגובה דומה לקארין). אשמח לשמוע איך אתם ממליצים לטפל. תודה!

לצערי לא ניתן לתת המלצה למישלב טיפולי דרך מדיה זו (וזה גם לא יהיה מקצועי). מציע לפנות לייעוץ גסטרו מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה