עומד לעשות בדיקת סיטי בטן ואגן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/12/2019 | 10:09 | מאת: דורון

עשיתי גסטרוסקופיה וראו שיש חי דלקת בוושט , אבל אני גם סובל כבר מבטן נםוחה גזים ולפעמים כאבים חצי שנה אז החלטתי לעשות סיטי בטן ואגן במטרת הבדיקה רשום : סיטי בטן בפרוטוקול מעי דק לשלוש מחלה קרוהן האם זה מה שאני צריך? והם יבדקו לי בבדיקה הזאת את המעיים, מעי הגס כי הבנתי שאת זה לא בדקו בגסטרו סקופיה

באופן עקרוני ישנם מספר פרוטוקולים לביצוע CT בטן בהתאם לאיבר או לבעיה לגביה נשאלת השאלה המרכזית. פרוטוקול מעי דק מתייחס להדגמה טובה יותר של המעי הדק. ניתן יהיה לראות גם את יתר האיברים. המעי הגס מודגם גם הוא ב CT זה אך לרוב ניתן לראות רק דברים גסים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה