כאבים חזקים מתחת לצלע ימין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/10/2019 | 13:04 | מאת: זיו

שלום רב מאז ומתמיד אני סובלת מעצירויות של 4-5 ימים אך בשבועיים האחרונים, חלה החמרה בעצירות, הבטן התנפחה מאוד והיא מלאה בגזים שחלקם יוצאים וחלקם כלואים. עשיתי צילום בטן שבו נכתב שהבטן מלאה בגזים ובצואה מהמעי ועד הרקטןם והתחלתי להשתמש בנורמלקס (לא עזר) אבילק (עזר בקושי- הוציא קצת נראה שזה רק מה שהיה בקצה) ניסיתי נר גליצרין (כנ"ל) בארבעה ימים האחרונים התחילו כאבים מתחת לצלע ימין שהחמירו ואתמול בלילה היו חזקים מאוד, הבטן עשתה קולות ללא הפסקה, היו לי גזים מרובים וכאב לי עד כדי כך שלא הצלחתי להרדם. שכיבה על הבטן לחצה על האזור שמתחת לצלע שכאב אפילו יותר והתחלתי להילחץ מאוד. אני חוששת שמא מדובר במשהו מסוכן. רציתי לציין כי לפני שנתיים ביצעתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה. אשמח לדעת מה יש מתחת לצלע ימין שמעורר את הכאב העז? האם זה יכול להיות קשור לבלאגן שיש לי בבטן? אשמח לשמוע דעתך בברכה זיו

לא מחייב שמקור הכאב ממערכת העיכול. יתכן גם כאב ממקור שרירי, צלעות. הייתי מתחיל מבדיקה פיזיקלית אצל רופא משפחה והמשך בירור גסטרואנטרולוגי לפי הצורך

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה