עצירות ממושכת בחגים.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/10/2019 | 07:20 | מאת: מיתר

יש לי חילוף חומרים מאוד מהיר, ביום בערך 2-3 יציאות אם לא יותר בלי בעיות. גם אף פעם לא הייתה לי בעיה מהסוג הזה. בשבועיים האחרונים (מאזור ראש השנה) התחילה לי סוג של עצירות אחרי שהתחלתי לאכול שטויות בחגים ומלא שוקולדים, לא יצא לי כלום בכמה ימים ראשונים אז שתיתי תה טיבטי בתקווה שיצא ויעבור, היו יציאות (רוב היום בשירותים עם שלשולים) ולאחר מכן חזרה העצירות..אז ניסיתי שוב וקרה שוב מחדש. הפסקתי עם התה, אכלתי בסדר וכשכן הייתה לי יציאה אולי פעם ביומיים היא הייתה רגילה ולא קשה בכלל אבל בכמות קטנה והרגשה של חוסר התרוקנות. הייתי אצל רופא לא אמר הרבה רק שאולי יכול להיות מעי רגיז ונתן לי נורמלקס, ניסיתי אתמול פעם ראשונה ולאחר כמה שעות היו לי בערך 4 יציאות כמו שיש לי כרגיל. האם זה מזוהה עם מעי רגיז ויש חשש לדברים שיכולים להיות מסוכנים יותר או שזה סתם קשור לתזונה שלי בזמן האחרון? אם זה כבר ככה כמה זמן זה יכול להיות עצירות כרונית? ולכמה זמן בערך לקחת את הנורמלקס ולראות אם בלי האבקה היציאות שלי חוזרות להרגלן?

כשיש עצירות חדשה מומלץ בירור גסטרואנטרולוגי מסודר יתכן ותופנה לקולונוסקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה