רפלקוס+פוליפ בתריסריון+ושט בארט+עצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/08/2019 | 02:13 | מאת: ויקטור

שלום, בן 52. לוקח 5 שנים קונטרולוק 40 עקב צרבת כרונית. לפני 4 חודשים בוצע ביקורת גסטרסקופיה. ושט תקין + פוליפ דלקתי (?) בתריסריון. ירדתי לקונטרולוק 20. לפני שבוע בדיקה נוספת חשד לושט בארט לשונית 1 ס"מ. 1. האם יתכן שנוצר תוך 4 חודשים בגלל ירידה בקונטרולוק? 2. בנוסף יש עצירות כבר 5 חודשים - האם זה קשור? 3. האם לחזור לקונטרולוק 40? 4. תוך כמה זמן יכול להתפתח סרטן ושט? תודה רבה.

חשד לבארט יש לאמת בהיסטולוגיה. 1. לא 2. לא 3. לא 4. באם אכן בארט, פחות מ-1% בשנה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה