פיענוח תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/05/2019 | 17:45 | מאת: דניאל

שלום לפני כשנתיים עשיתי בדיקה לצליאק וגילו אצלי חשד גבולי לצליאק ועשו גסטרו ואמרו לי שיש דלקת וכו והסימנים דומים למחלת הצליאק ומאז אני שומר על תזונה ללא גלוטן. מצרף כאן את התוצאות שקיבלתי (בתחתית התמונה) אשמח לפיענוח ומה זה אומר האם יש לי צליאק או לא אתמול עשיתי בדיקת דם IGA TTG

א. אני לא רואה תוצאות ב. בדיקה כעת תחת דיאטה נטולת גלוטן אם היא תקינה זה אומר שאתה מאוזן זה כבר לא בדיקה אבחנתית כי אבחנה עשית בהתחלה לפני שהתחלת דיאטה נטולת גלוטן ואתה תמשיך להיות חולה צליאק כל החיים . בדיקות דם תקינות תחת דיאטה נטולת גלוטן אומרת שאתה מקפיד ואתה מאוזן וכך צריך להיות ואם לא תקינה זה אומר שאתה לא מקפיד מספיק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה