מעי רגיז ובדיקות דם - צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/04/2019 | 21:18 | מאת: מתעניין

שלום, עקב תלונות של שלשולים מדי פעם(אחרי שהפסקתי לאכול חלבי לפני שנה, התופעות התמעטו) ואבחנה של "מעי רגיז", נשלחתי לבדיקות דם+צואה. אכתוב כאן רק את מה שהיה גבולי או בעייתי: Iron 72 CRP 0.3 IGG 1049 IGA 298 IGM 71 FOLIC ACID 3.2, B12-460 Hemoglobin 14 ANTI TTG IGA MULTIPLEX NEGATIVE ANTI DGP IGA MULTIPLEX 0.8 GGT GAMMA 10 ליפאז 21 עמילאז סרום 70 GIARDIA LAMBLIA PCR POSITIVE BLASTOCYSTIS HOMINIS PCR POSITIVE DIENTAMOEBA FRAGILIS PCR כבר כמה ימים נוטל פעמיים ביום נוטנסיל, ומרגיש שיפור. איך מטפלים בטפילים אלה, עד כמה הם מסוכנים? ומה לעשות עם חומצה פולית נמוכה?

יש טיפול אנטיביוטי לטיפילים להשלים חומצה פולית עם כדורים פנה לרופא משפחה\גסטרואנטרולוג

21/04/2019 | 20:05 | מאת: מתעניין

תודה. השאלה היא, מה קורה אם לא מטפלים בטפילים? במקרה ואני מוכן לחיות עם שלשולים פעם בחודש, שניתן להתמודד איתם עם נוטנסיל? האם זה יוביל לתחלואה, תמותה גבוהה? ומהי החשיבות של חומצה פולית? קראתי עליה רק בהקשר היריון. האם ניתן על ידי דיאטה לשפר את הערכים?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה