הרגשת גוף זר בגרון. בוצעו כל מיני בדיקות ועדיין לא מצאו את הסיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/03/2019 | 15:54 | מאת: שרית

שלום... מזה כחודשיים הרגשת גוף זר בגרון, לעיתים מרגישה בעת בליעת רוק ולעיתים לאחר אכילה כאילו משהו נתקע בגרון מהאוכל. בדיקת א.א.ג + סיב אופטי תקינה, ב. דם תקינות למעט ויטמין D שרמתו נמוכה מאוד פחות מ9. ו.ק.ת. תקין , us בלוטת התריס מספר קשריות קטנות שלפי הרופאים לא אמורות לגרום להרגשתי. לדברי רופא משפחה אולי בכל זאת מדובר ברפלוקס ונתן לי רפסאל לפני שבוע, טרם עזר, נוטלת אלפרליד נגד חרדה מזה כ3 שבועות לא באופן רציף ולעיתים ההרגשה מופחתת לאחר הלקיחה. לפני כשבוע יצא לי מהגרון מעין אבן קטנה (אבני שקדים?) וכן בבוקר יש לי קצת ליחה בגרון וכן גירוי לפעמים שגורם לשיעול קטן או כחכוח בגרון. לדברי רופא המשפחה ורופא א.א.ג אין לי כלום ואין צורך לבצע גסטרוסקופיה כיוון שהו.ק.ת. מספיק. האם בכל זאת לדעתך יש צורך בביצוע גסטרוסקופיה או לקבל את זה שככל הנראה הכל פסיכולוגי. ממש מיואשת כי זה כל כך מוחשי ונראה לי לא הגיוני שהדבר פסיכולוגי בלבד. אודה לעזרתך.

הרגשת גוף זר בגרון ללא סיפור של בליעת גוף זר הינה תלונה כללית שלרוב הרקע לה אינו אורגני (כלומר לא מוצאים לרוב סיבה ברורה). עם זאת חלק מהמטופלים מופנים גם לגסטרוסקופיה ולעיתים להדמיה נוספת על מנת לשלול באופן מוחלט בעיה גופנית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה