תוצאות בדיקת mreלחולה קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/03/2019 | 17:29 | מאת: מירב

שלום רב, בתוצאות בדיקת הmre צוינו מספר דברים: 1.לולאות מעי דק מורחבות ביותר בקוטר 7.7. בין הלולאות נראית כמות גדולה של שומן מזנטריאלי. 2. ניצפית רסטריקציה בצקום בסמוך למסתם האליוצקלי. אשמח להבין מה המשמעות של "קללות" אלו😟 חולת קרוהן מאובחנת. תודה 3.

בהקשר של המחלה הרחבת לולאות מעי לרוב נובעת ממחלה דלקתית או היצרות. ייתכנו סיבות נוספות כמו חסימה מסיבה אחרת, כמו הידבקויות לאחר ניתוחים בקע מפשעתי וכו'. יש חשיבות להתאמה של הממצאים (קורלציה) לקליניקה (כאבי בטן, תפיחות - תסמינים של חסימה), וכמובן להיסטוריה של המחלה - אופי, משך, נרחבות, עבר טיפולי וכו מציע לפנות לבדיקת רופא על מנת להעריך את הצורך בהתערבות ודחיפות הבירור/טיפול (לעיתים מצריך הערכה מיידית במיון - לא ניתן להעריך דחיפות זו דרך מדיה זו) וכמובן לעדכן את הגסטרואנטרולוג המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה