דלקת במערכת העיכול בבדיקת צואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/11/2018 | 20:31 | מאת: מעין

שלום רב וסליחה שהארכתי. לפני חודש וחצי חזרנו מטיול של חודש בתאילנד עם שלושת ילדנו. הקטן בן שנה וחצי ולקראת סוף הטיול הצואה שלו הפכה רכה ובהירה. כיוון שאנחנו למודי ניסיון (אחרי פעמיים עם הגדולים שחטפו טפילים בחו"ל וסבלו חודשים משילשולים) ביקשנו מהרופאה תרופה לטפילים (אחרי בדיקת צואה תקינה, אבל כך קרה גם בעבר ובסוף כן היו טפילים). לקחנו כל המשפחה והתחיל שיפור אך כמה ימים אחרי נכנס למסגרת חדשה והחל להקיא קצת ולשלשל ממש נוזלים כ-10 ימים (יש עוד 2 כמוהו בכיתת המעון עם הקאות ושלשולים). עשינו בדיקת צואה, נמצאה דלקת אבל התרבית תקינה. לאחר שהפסיק לשלשל חזר למסגרת ויומיים שלושה אחרי חזרו השלשולים. עשינו בדיקה נוספת לצואה ושוב נמצאה דלקת. מה הסיבות לדלקת? האם יש קשר לתרופה שלקחנו (TINIDAZOLE)? כיצד כדאי לטפל בו כרגע? האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה למרות תרבית תקינה? אודה לתשובתכם,

אין קשר לתרופה לא ממליץ עוד טיפול אמפירי יש להגיע לגסטרואנטרולוג המתמחה בילדים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה