סירופ לקטולוז (לבולק)

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/09/2018 | 14:39 | מאת: דני

שלום ד"ר, יש לי 2 שאלות, ברשותך: 1. לפני כ-5 ימים התחלתי עקב עצירות להשתמש בסירופ לקטולוז (לבולק) במינון מינימלי - 15 מ"ל פעם אחת ביום. האם התכשיר עשוי לגרום לתלות של המעי? האם יתכן כי לאחר הפסקת השימוש בתכשיר המעי "ישכח" כיצד לפעול בכוחות עצמו? 2. למרות המינון המינימלי, היציאות רכות מאוד. האם ישנה דרך לאזן את המצב? תודה רבה על תשובתך.

25/09/2018 | 08:39 | מאת: דני

המשך שאלה לד"ר: 3. האם התרופה נחשבת לבטוחה לנטילה בהריון? (שבוע 22). רופאת המשפחה שנתנה את המרשם אמרה שאין בעיה, אך רופאת נשים עמה התייעצתי טענה כי התרופה עלולה לגרום להפרעות במלחים בדם. התרופה ממש "מצילה" אותי עד כה מהעצירות בהריון. מה דעתך? שוב תודה רבה.

התייחסות לסוגיה של נטילת תרופות בכלל ובהריון בפרט דרך מדיה זו ומבלי להכיר את הפרטים המדוייקים אינה אחראית. מציע לפנות לרופא הנשים אשר עוקב אחר ההריון על מנת לבחון את דרכי הטיפול והחלופות האפשריות. אין ספק שהדרך הבטוחה ביותר הינה לנסות להתגבר על בעיית העצירות ללא תרופות כלל (שינוי תזונה וכו)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה