לקראת גבטרוסקופיה שאלות וחששות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/08/2018 | 22:31 | מאת: דנה

שלום אני בחורה בת 28 ברקע הפרעות אכילה מרובות שנים -אנורקסיה וגם תקופת בולמיה עם הקאות מכוונות. בשנה האחרונה הפסקתי לאכול מוצקים ולא זכור לי מה המקור שהוביל לכך , האם הייתה בעיה פיזית שהפריעה או ממקור נפשי ומאז יש לי תחושה שאם אוכל מוצק זה יתקע או יגרום לאי נוחות. מעבר לכך , אני אוכלת פעם ב24 שעות , רק מוצרי חלב נוזליים ויש לי הרבה גזים, גרפסים וגם צרבת לאחר הרבה שעות ללא מזון. הומלצה לי גסטרוסקופיה ויש לי מספר שאלות. 1) האם תקופת התעללות כזו כמו שתיארתי עלולה לגרום להרס מערכת העיכול? ההקאות המכוונות , קיבה ריקה במשך שעות וצרבות כתוצאה מכך . 2) האם יש סיכון בחומרי ההרדמה בגסטרוסקופיה לאור העובדה שהגוף שלי כנראה בחסרים תזונתיים חמורים מהתזונה שלי? 3) האם מומלצות בדיקות דם לפני הגסטרוסקופיה או שלא חייב? 4) האם אחרי הגסטרוסקופיה ניתן לשתות כרגיל או שהבדיקה גורמת לרפלקס הקאה ? 5) אני סובלת מליחה תמידית שעלי לכייח צמיגית דמויית נזלת , באף אוזן לא נמצא ממצא. האם קשור? אשמח לתשובתכם תודה

26/08/2018 | 00:09 | מאת: ד"ר דן פלדמן

1. הקאות מכוונות יכולות לפגוע לאורך זמן בושט, בחלל הפה- הפרעות דנטאליות, עלית אמילאז, פגיעה בהתרוקנות הקיבה, פנקראטיטיס וכד'... 2. יש ליידע את הרופא המבצע, באופן עקרוני צריך לוודא שאין הפרעות מלחים טרם הבדיקה. 3. לשיקול הרופא המבצע. 4. ניתן לשתות כרגיל. [ 5. יכול להיות קשור כן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה