עצירות תזונה ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/06/2018 | 06:14 | מאת: הליקובקטור ופליאו

שלום רב ותודה מראש על המענה. לפני חודש בדיוק התחלתי לסבול מעצירות שנמשכה משהו כמו שבוע שמתוכו ארבעה חמישה ימים לא הייתה יציאה כלל. עצירות קשה שלוותה בטחורים, כאבים עזים בעת ניסיון ליציאה דימומים מהטחורים וכאבי בטן. הליכה לרופא ובדיקות הביאו לכל שקיבלתי פתיליות לטיפול בטחורים הפנימיים, משחה לטחורים החיצוניים ואבקה לניפוח ורכוך הצואה. מעבר לכך באותו היום ביצעתי בדיקת נשיפה להפיק וקטור מה שהראה שיש לי 82 אחוז הליקובקטור בבטן וקיבלתי טיפול אנטיביוטי של שבועיים ארבעה כדורים ביום וארבעה בלילה פלוס פרוביוטיקה פעם ביום. במשך השבועיים האלה מצב העצירות ובאיורים אמנם השתפר אך לא נעלם ועדיין היה קושי ביציאות וכאבים בפי הטבעת. בשבוע וחצי האחרונים עם סיום האנטיביוטיקה המצב יחסית השתפר היציאות אמנם איפה קשות אבל קיימות והטחורים החלימו כמעט לגמרי. עד היומיים האחרונים. העצירות חזרה במלוא הדרה וקיים כאב מעומעם בפי הטבעת שאני חוששת שיוביל שוב לטחורים. שני דברים שחשוב לי לציין; הראשון- פישלתי עם הפרוביוטיקה בזמן האנטיביוטיקה היו הרבה ימים שלא לקחתי אותה. שכחתי את הכמוסות במקרר. האם יכול להיות שזה הגורם לעצירות? (כרגע אני מקפידה על אף סיום האנטיביוטיקה לטיפול את הפרוביוטיקה הנוכחית ושונות נוספות לאחר שהבנתי שיכול להיות שזה מה שגרם או החמיר את הבעיה) שאלה שנייה אני מצוייה כבר חודשים וחצי בתזונת פליאו בערך מאמצע סוף מרץ. המשמעות היא שאני לא אוכלת קמח ומורה בשום צורה ומתבססת על ירקות על כל סוגיהם פירות גבינות וחלבונים. האם שינוי התזונה שלי גרם למצב הזה? האם אני צריכה לשנות או להפסיק אותו? וגם האם יש סכנה שהעצירות הזו משהו שלא סבלתי ממנו בעבר לעולם לפני כן, תהפוך להיות כרונית? יש איך למנוע את זה? אציין שאני בת 22 בריאה באופן כללי. תודה רבה מראש על המענה

הטיפול בעצירות בצעירים הינו סימפטומטי ולא מצריך בירור, מאחר ומרבית הבעיות הינן פונקציונליות (אינם משניים לבעיה במעי המצריכה בירור). ראה שאלה קודמת מהחודש בפורום לגבי הטיפול בעצירות. במבוגרים עצירות חדשה מצריכה בירור אנדוסקופי לפחות. מאחר וישנו קשר זמני עם שינוי התזונה, קרוב לוודאי שזאת הסיבה לעצירות. אם חשוב לך להמשיך בתזונה זו, מציע ליטול במקביל הטיפול הנ"ל, אחרת יש לנסות לחזור לכלכלה הרגילה שלך ולראות איך תשתשנה. הטיפול בטחורים הינו חלק מהטיפול בעצירות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה