אבחון אכלזיה לעומת E.E

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/05/2018 | 19:11 | מאת: ענר

נשלחתי לבצע וידאופלורוסקופיה ומונומתריה לאבחון. הרופא חושב שמדובר באכלזיה או e.e. (לאחר בדיקת גסטרו כולל ביופסיה שהראתה אינוזופילים) שאלתי, מה מידת הקרינה שאחשף אליה בבדיקת וידאופלורוסקופיה והאם אכן היא חיונית? האם לא ניתן להסתפק במונומתריה של הושט? תודה

וידאופלורוסקופיה נועדה לבדוק מנגנון בליעה מנומטריה בודקת תנועתיות הושט החיוניות תלויה בחשד של הרופא המפנה.

15/05/2018 | 10:25 | מאת: ענר

תודה. היכן ניתן למצוא מידע לגבי מידת החשיפה לקרינה בבדיקת וידאופלורוסקופיה?

15/05/2018 | 10:36 | מאת: ענר

כמו כן אודה מאד אם תוכל לכתוב איזו בדיקה מאששת/מפריכה איזו מחלה? מה ייתן תשובה לאכלזיה ומה ל-e.e. רוב תודות!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה