רפלוקס אזופגיטיס וצרבת קשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/03/2018 | 19:52 | מאת: שחר

2:32 22/03/2018 | מאת שחר שלום רב, בן 45 בריא בדר״כ. כשלושה חודשים סובל מצרבת. תחושת שריפה וכאב קבוע שלא עובר מהבוקר עד הערב עם תחושה על משהו תקוע בגרון. מוקל בשינה ובזמן אכילה. בבדיקת גסטרוסקופיה התגלה רפלוקס אזופגיטיס דרגה ראשונה (לא תומך בעוצמת הכאב). EUS תקין, HP שלילי, אולטרהסאונד בטן וכליות תקין, בדיקות דם תקינות לרבות אקג וצילום חזה. נקסיום עזר לשבוע והפסיק לעזור, דקסילנט עזר לשלושה שבועות והפסיק לעזור. תזונה לא משנה את עוצמת וסוג הכאב. כבר מיואש. יש המלצות מה לעשות ? תודה

קשה לתת מענה רק על סמך הנ"ל. האזופגיטיס והצרבות / תחושת שריפה עשויות להסביר את תלונותיך. רצוי להימנע מעישון, להיעזר בהגבהה, לאכול בכמויות קטנות ולא לשכב/ללכת לישון מייד לאחר האוכל. עם זאת מן הסתם יש צורך לפנות לרופא המשפחה להתאים טיפול תרופתי ולנסות להבין האם יש צורך בבירור נוסף.

30/03/2018 | 11:51 | מאת: שחר

תודה, שאלתי היא האם ייתכן שהכאב נובע ממקור אחר למרות שלא מצאו כלום. האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע וטרם בוצעו או המלצה על קבלת טיפול תרופתי אחר ?. אני סובל מהבוקר ועד הלילה ללא הטבה וללא הצדקה לרמת הכאבים. תודה, שחר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה