שלשולים תכופים - שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/03/2018 | 09:57 | מאת: אורן

שלום רב, אני בן 42. מזה חצי שנה אני סובל משלשולים. לעיתים מדובר ביציאות רכות (משהו באמצע, בין יציאה רגילה לשלשול), ולפעמים שלשול. קורה פעם ביומיים-שלושה. בהתחלה מצאתי קשר בין אכילת מוצרי מזון לסוג היציאה, ואכן כשהורדתי את מוצרי החלב - השלשולים נפסקו. עם זאת, בשבועות האחרונים זה ללא קשר. ירדתי במשקל כ-5/6 קילו. נשלחתי לכל מיני בדיקות, אך כידוע - זה לוקח זמן... עבדתי קולונוסקפיה לפני 3 שנים שיצאה תקינה, וגסטרוסקופיה לפני שנתיים שיצאה תקינה (בעקבות אנמיה שהתפתחה מהליקובקטר). האם העובדה שלפני 3 שנים הקולונוסקפיה יצאה תקינה יכולה מעט להרגיע? או שזה פרק זמן ארוך מידי? כי קראתי שבדרך כלל לוקח כ-5 עד 10 שנים להתפתחות כל מיני גידולים במערכת העיקול. אני מאוד דואג...אודה מאוד לתשובתכם. האם ישנו סיכוי שמדובר במשהו חמור? תודה רבה

דאגתך מובנת. ישנם פרמטרים רבים אשר יש לקחת אותם בחשבון - סיפור משפחתי / אישי, מחלות רקע, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה. לעיתים ישנם מצבים בהם רצוי לחזור על הבירור האנדוסקופי למרות בדיקות תקינות בעבר. לעיתים יש צורך גם בהשלמת הדמייה. כל מקרה לגופו. העובדה שקולונוסקופיה בעברך תקינה תמיד יותר טובה מאשר לו לא היה בידינו מידע כלל. עם זאת ראה הערותיי מעלה. מציע לפנות לרופא המשפחה / בירור מסודר.

26/03/2018 | 13:01 | מאת: אורן

תודה. האם על סמך התיאור, נשמע לך שיכול להיות חמור? או שיכול להיות גם דברים אחרים? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה