טיפול בחיידק הילקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/03/2018 | 12:25 | מאת: אורי

שלום רב, קיבלתי 2 טיפולים לחיידק H.P וללא הצלחה, הטיפול השני קיבלתי לאחר תרבית שביצעתי לרגישות החיידק.קיבלתי טיפול שלישי מהרופא ורציתי לדעת אם הטיפול נכון בחלוקה ובמינון, מכוון ששמעתי שיש טיפול מרובע היום יותר חזק. מצ"ב להלן ריכוז כל הטיפולים 2 הטיפולים הראשונים שכבר קיבלתי והשלישי שעדיין לא עשיתי בו שימוש, ומעוניין בדעה שלכם. שאלתי היא 1. האם הטיפול השלישי שהרופא הציע לי, שהינו הקוו השלישי והאחרון בטיפול בחיידק , אפשרי? 2. במידה והטיפול לא יצליח (השלישי), מה ניתן לעשות. טיפול ראשון ל 10 ימים 5 ימים 2*2 amoxicllin 500 טיפול סקונשיאלי 1*2 אומפרדקס 20 מ"ג כבר השתמשתי 5 ימים 1*2 clarithromycin 500mg הטיפול נכשל 1*2 tindazole 500mg 1*2 אומפרדקס 20 מ"ג טיפול שני ל 10 ימים 5 ימים 2*2 מוקסיפן פורטה 500 מ"ג כבר השתמשתי 1/2*2 tavanic 500 mg הטיפול נכשל 1*1 נקסיום 40 מ"ג טיפול שלישי ל 14 ימים 14 ימים 2*2 amoxicllin 500 mg טיפול מוצע ע"י הרפא 1*2 nexium 40 mg טרם בוצע שימוש 2*2 clarithromycin 250mg מעוניין בבדיקתכם 1*3 kalbeten forte cpl 524mg תוצאות רגישות מבוטאת ב MIC/SIR לחיידק היליקובקטר פילורי s 0.023 amoxioillin s 0.75 clarithromycin s 0.004 levofloxacin r 2 rifampin s 0.19 tetracycline r 12 metronidazol שאלתי היא 1. האם הטיפול השלישי שהרופא הציע לי, שהינו הקוו השלישי והאחרון בטיפול בחיידק , אפשרי? 2. במידה והטיפול לא יצליח (השלישי), מה ניתן לעשות. נא בדיקתכם ותגובתכם- חשוב לי מאוד ותודה מראש

נטילת ביופסיה לרגישות הינה צעד מושכל ונבון. להכחדת החיידק ניתן להיעזר בשילובים שונים. לצערי לא ניתן להמליץ על טיפול דרך פורום זה. רצוי גם להכיר את הסיבה המדוייקת בגינה מנסים להכחיד את החיידק מאחר ולעיתים למרות המאמצים עדיין אין הצלחה של 100% מציע לפנות לייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה