בדיקת גסטרו-סימפטום בארט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/03/2018 | 15:18 | מאת: רפי

אני בן 66 , בבדיקת גסטרו שעשיתי התגלה ממצא :Barrett's esophagus ונלקחה ביופסיה. תוצאות הביופסיה:Squamo-columnarmucosa with few globlel cells consistent with early Barrett's mucosa. בעקבות כך הורה לי הרופא לקחת באופן קבוע NEXIUM מ"ג20 ולהגיע לגסטרו נוסף עוד 3 שנים. שאלתי היא כחוות דעת שנייה האם התרופה מחוייבת המציאות בעיקר לאור המחקר האחרון בנושא ה-NEXIUM והאם יש דרך טיפול שונה? עלי לציין שאיני סובל כמעט מצרבות. תודה רבה על תשובתך.

הפורום לא נועד למתן חוות דעת רפואית במקרה פרטני. בבארט הטיפול הינו PPI (כמו נקסיום) ומעקב אנדוסקופי. לגבי משך הזמן ותזמון המעקב נא לפנות לייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה