וולוולוס מצריך ניתוח?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/03/2018 | 08:51 | מאת: וולוולוס

שלום רב לפני כחודש נתקפתי בכאבים חזקים מאוד בבטן תחתונה. הכאבים עוצמתיים מאוד!! ומורגשים למספר שניות וחולף... ושוב אחרי כמה דקות התקפה חזקה של כאב למספר שניות וחולף. כך למשך שלוש עד ארבע שעות. מהמיון העבירו אותי לקולונוסקופיה אחרי c.t שם ביצעו סיבוב לחלקו של המעי שהסתובב. כעבור שבועיים שוב נתקפתי בכאבים למשך שעתיים. אציין כי בחלוף הכאב אין סימן או עדות לכאבים שהיו, פשוט נעלם כלא היה. אתמול ביצעתי קולונוסקופיה. התוצאה: "המעי הגס ארוך ומפותל עם דוליכוסיגמה". האם לדעתכם יש צורך בניתוח כריתת חלק מהמעי והאם זה מעיד על וולוולוס?

לאחר טיפול אנדוסקופי בתסביב ניתן לשקול אופציה ניתוחית. מציע לפנות לכירורג בצורה מסודרת עם ההדמייה והקולונוסקופיה שביצעת כולל מכתב שחרור שמתאר את הארוע המדובר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה