שלשולים ויציאות רכות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/03/2018 | 08:48 | מאת: יעל

שלום, כבר תקופה ארוכה (אולי למעלה משנה) שיש לי אחת לחודשיים ולפעמים גם בתדירות גבוהה יותר התקף שלשולים כמו וירוס בטן (ללא דם). בלי שום קשר, אני בן אדם לחוץ וכל שינוי (החלפת מקום עבודה או אירוע משמעותי בחיי) גורם לי לכאבי בטן ושלשולים. לאחרונה ההתקפים חריפים והשלשול הוא ממש כמו ברז מים זורם. פניתי לרופא גסטרו לבירור- בדיקות הדם לצליאק וקרוהן וספירת הדם וכל השאר היו תקינים. ניסיתי להפסיק לצרוך מוצרי חלב, אך למרות הדיאטה גם השבוע היה התקף. אני כרגע לא עובדת ונמצאת בתקופה מלחיצה וזה מתבטא ביציאות- היציאות שלי כמעט כל הזמן רכות וכבר חוויתי 2 התקפי שלשול חריף שיכול להימשך יום עד שלושה ימים. ממה להערכתך זה נובע? ואלו בדיקות מומלצות לי? ייתכן שיש לי רגישות למשהו?אני גם סובלת מגזים על בסיס יומי. תודה, יעל

התלונות עשויות להיות קשורות למספר סיבות ביניהן תסמונת המעי הרגיז. אופי הבירור והיקפו נקבעים בהתאם לגיל ולנתונים אחרים. רצוי להשלים שיחה מסודרת עם רופא המשפחה / גסטרואנטרולוג, מעבדה עדכנית כולל ספירת דם ובדיקות נוספות לפי הצורך - תבחיני רגישות למוצרי חלב, בירור אנדוסקופי וכו'

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה