קרוהן ועלייה בליקוציטים.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/02/2018 | 05:27 | מאת: מזל

בס"ד בת 42 עם קרוהן כ- 18 שנה בדרך כלל בדיקות תקינות אחרי כריתה של מעי גס 10 שנים . מקבלת אימורן ותוספים. בדרך כלל wbc הוא 5 בבדיקות דם האחרונות הספירה הראתה wbc 9 Crp 0.07 בדרך כלל הספירה 5. חליקתי לפני חודש וחצי חיידק הסטטקןפ קיבלתי אנטיביוטיקה ואחרי האנטיביוטיקה אלה התוצאות. האפ יכול להיות שהסיבה שהחיידק חזר? האם יכול להיות שcrp לא מראה על דלקת וליקוציטים יעלו? בסהכ מרגישה טוב שאר הבדיקות תקינות. תודה רבה

28/02/2018 | 17:19 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, הCRP לא תמיד עולה גם בנוכחות דלקת. בנוסף, הכי חשוב איך את מרגישה. לא הייתי נבהל מלאוקוציטים 9K. מה גם שזה בתחום הנורמה. המשך מעקב כרגיל על ידי הרופא המטפל. בכל החמרה קלינית, יש לבצע בירור כמקובל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה