תסמונת המעי הרגיש, טיפול בrifaximin

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/02/2018 | 20:13 | מאת: מולר

שלום, אני גבר בן 27, לפני שנתיים אחרי שתי סיבובים של augmentin התחלתי לסבול מ- ibs-d. כל הבדיקות שלי תקינות (גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, בדיקות דם, הליקובקטר). בחיפושים אחר הפתרון לבעיה שלי ברחבי הרשת אני נתקל הרבה בתופעה של "צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק", השאלה שלי האם באמת קיימת מחלה/בעיה כזאת? אם כן למה הרופאים שמטפלים בי לא מבצעים לי את הבדיקה הזאת? עוד שאלה, קראתי שאנטיביוטיקה בשם rifaximin יעילה מאוד בטיפול בתסמונת המעי הרגיש, האם בישראל גם משתמשים בתרופה הזאת לטיפול בתסמונת? והאם אני פשוט יכול לבקש מהגסטרו שלי לתת לי לנסות את התרופה הזאת? תודה רבה.

25/02/2018 | 16:01 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, קיים תבחין נשיפה פשוט לזיהוי אבחנה זו של SIBO. ניתן להעזר בריפאקסימין לטיפול גם במעי רגיז וגם בSIBO. התרופה קיימת בארץ (מכונה גם לורמיקס).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה