ירידה בלתי מוסברת משקל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/02/2018 | 10:08 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 46, בריאה בסה"כ. סובלת מריפלוקס, אבל לא נוטלת תרופות באופן קבוע, אלא טבלית לעיסה של רני או גביסקון, רק כשתוקפת אותי צרבת. לפני כשנה התגלו אצלי במעיים תולעים, פטריות ובקטריות שגרמו לי סבל רב, ובהמלצת נטורופאתית הפסקתי לגמרי לאכול מתוקים, למעט תפוח אחד ביום וממתק אחד פעם בשבוע, ובמקביל התחלתי לקחת פרוביוטיקה ותמצית זרעי אשכוליות. תוך חודשים מעטים כל הטפילים נעלמו והתחלתי להרגיש הרבה יותר טוב, אבל בהמלצת הנטורופאתית המשכתי להימנע ממתוקים, עד היום. עם זאת התחלתי לאכול הרבה יותר בצקים, פסטה, בשר, שקדים ואגוזים, אני אוכלת 2 ארוחות חמות ביום (לעומת אחת בלבד לפני הדיאטה) ומנשנשת כל ערב מול הטלוויזיה, ואני גם כל הזמן רעבה וחושבת על אוכל. למרות האכילה המרובה, ירדתי במשקל באופן דרסטי, וכעת אני שוקלת 40 ק"ג בגובה 156 ס"מ. לפני הדיאטה שקלתי 45-46 ק"ג. עשיתי בדיקות דם כלליות בקופ"ח והכל נמצא תקין, כולל בלוטת התריס, שעשוייה לפעמים להיות הגורם לשינויים במשקל. אני מתארת לעצמי שהורדת המתוקים מהתפריט גרמה לירידה במשקל, אבל עד כדי כך? בכללי אני אוכלת עכשיו הרבה יותר מאשר לפני הדיאטה, ועדיין אני רק מרזה! איזה סיבות יכולות להיות לירידה במשקל, אם בבדיקות הדם הכל נמצא תקין? האם יש בדיקות נוספות אמינות יותר, שעשויות לגלות בעייה שבבדיקות הדם לא רואים? אני לא רוצה להיות פרנואידית, אבל לאחרונה חברה של אמא שלי נפטרה מסרטן בלבלב, שאובחן כשכבר היה מאוחר מדי, בעוד שחודשים רבים קודם היא הלכה ורזתה, אבל בבדיקות הכל נמצא תקין! תודה מראש!

21/02/2018 | 08:25 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ישנן כמובן סיבות רבות ירידה במשקל (לפי התיאור שלך מדובר רק הכ5 ק"ג, לא ברור באיזה פרק זמן...), קודם כל יש באמת לבדוק את משטר הדיאטה ולהיוועץ עם דיאטנית קלינית! ולבדוק בדיו' מה את אוכלת והם הערך התזונתי מספק, סיבות נוספות הורמונליות (בלוטת תריס), מטאבוליות, תפקוד מעי דק ועוד.... ממליץ לפנות באופן מסודר לרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה